Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 14:09 |

Akcija sadnje drveća na Soukbunaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar Sarajevo je u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem "Park" danas organizirala veliku akciju sadnje stabala na prostoru nekadašnjeg rezervoara na Soukbunaru gdje se trenutno nalazi ciciban igralište i park na kojem je planirana izgradnja multifunkcionalnog sportskog igrališta.

Ova akcija, u kojoj su učešće uzeli pripadnici Općinskog štaba civilne zaštite i mjesnih odbora, realizira se na inicijativu načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića koji je istakao važnost ove i drugih akcija koje imaju za cilj unapređenje stanja naše životne sredine i poboljšanja standarda života naših sugrađana.

Služba civilne zaštite i mjesne zajednice Općina Centar je danas angažirala 35 pripadnika mjesnih štabova civilne zaštite: "Donji Velešići", "Hrastovi-Mrkovići", "Nahorevo", "Park-Višnjik", "Skenderija-Podtekija", "Trg oslobođenja-Centar", te sa Soukbunara, koji su zajedno sa pripadnicima preostalih mjesnih štabova civilne zaštite Centra u protekli ponedjeljak iskopali i pripremili zemlju za sadnju novih sadnica na Soukbunaru.

- U partnerskom odnosu našeg preduzeća i Općine Centar, odnosno civilne zaštite, danas smo posadili 25 sadnica breza i deset sadnica voćki od čega pet jabuka i pet trešnji. Ovo je samo početak jedne dobre priče koja će imati svoj nastavak sve s ciljem da ovaj kompleks na Soukbunaru dobije svoj finalni izgled prelijepe zelene oaze - kazao je voditelj projekta u ime KJKP "Park" Nenad Radović.

Akcija sadnje drveća će biti nastavljena i u narednom periodu, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta