Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje

Platforma za progres putem elektronskog glasanja vraća interes dijaspore za političke procese u Bosni i Hercegovini

Bliži se Druga Skupština Platforma za progres koja će se održati 24.11. u Banja Luci. Njoj prethode skupštine organizacionih jedinica – regija, na kojima će demokratskim putem biti izabrani delegati koji će imati pravo glasa u Banja Luci. Osim regija na teritoriji Bosne i Hercegovine, svoju Izbornu skupštinu je imala i dijaspora koja je svoje delegate birala elektronskim putem. Glasanje je počelo 08.11. u 00:00 h i trajalo je 24 h.

Na ovaj način Platforma za progres, za sada u svojim redovima, počinje da ostvaruje jedan od svojih programskih ciljeva – uvođenje elektronskog glasanja u izborni proces na nivou cijele države. Takođe, ovo je prvi put u historiji Bosne i Hercegovine da jedna politička stranka na ovaj način uključuje dijasporu u formiranje svojih struktura i da uvodi elektronsko glasanje.

Napominjemo da će se Druga Skupština ove političke organizacije održati 24.11. u Banja Luci. Platforma za progres na ovaj način dokazuje da je njen cilj djelovanje na teritoriji cijele države i u interesu svih građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.