Bosna i Hercegovina     | 31.10.2019. 13:26 |

Lagumdžija i Ji Ping o različitim aspektima saradnje BiH i NR Kine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Predsjednik Fondacije društva zajedničkih vrijednosti Zlatko Lagumdžija razgovarao je danas s ambasadorom NR Kine Ji Pingom o različitim aspektima  uspješne saradnje NR Kine i Bosne i Hercegovine, naročito u domenu saradnje NR Kine s Evropskim zemljama u formatu 16+1 odnosno Kine i 16 evropskih zemalja među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Lagumdžija je tokom susreta istakao važnost uloge NR Kine u izgradnji i promociji društava zajedničkih vrijednosti u Bosni i Hercegovini, kroz intenzviranje ekonomskih, kulturnih, međuljudskih odnosa, ali i uključivanjem u zajedničke projekte.

Ambasador Ping je istakao da NR Kina podržava evropski put koji je izabrala BiH, te da se nada da će se ubrzati reformski procesi ekonomskog razvoja i društvenog napretka.

Lagumdžija je upoznao ambasadora NR Kine s budućim aktivnostima koje obavlja kao predsjednik Fondacije, član upravnog odbora Nizami Ganjavi međunarodnog centra i Madridskog kluba te kao istaknuti profesor na Swartzman Tsinghua koledža i Peking Normal Univerziteta.

Dvadesetipeta godišnjica uspostavljanja diplomatskog odnosa NR Kine i Bosne i Hercegovine, koja je pred nama, dobra je prilika za davanje novog poticaja ukupnoj ekonomskoj, društvenoj i obrazonoj saradnji dviju zemalja, saopćeno je iz Fondacije. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'