Regija     | 18.10.2019. 13:19 |

Hrvatski sindikati nastavljaju štrajk, čekaju poziv iz Vlade

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 18. listopada (FENA) - Nastavlja se štrajk prosvjetnih radnika, poručili su u petak čelnici dvaju najvećih sindikata u obrazovanju, koji još nisu dobili poziv iz Vlade na nastavak pregovora stoga će u ponedjeljak štrajkati sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj.

 "Vjerujemo da će socijalnog dijaloga biti, za sada ga nema, nikakav poziv za sastanak nije došao, što znači da u ponedjeljak štrajk ide frontalno u cijeloj Hrvatskoj", poručio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

 Sindikalni čelnici okupili su se ispred Muzeja prekinutih veza na zagrebačkom Gornjem Gradu, kako bi simbolično predstavili prekid odnosa između sindikata i Vlade.

 "Za sada su sve veze između Vlade i sindikata u štrajku prekinute. Veze koje postoje između nas sada su samo u eteru - Vlada nam kroz medije poručuje svoje ideje, a mi njima odgovaramo istim putem", kazao je Mihalinec dodavši kako bi bilo pogubno za Hrvatsku da dva sindikata i Vlada postanu "eksponati u tom muzeju".

 Naglasio je kako su iz sindikalnih ureda već krenule prijave za svakodnevne prosvjede na Trgu sv. Marka. "To znači da u svakom trenutku svakoga dana možemo održati bilo koji oblik prosvjeda. Vlada može očekivati svaki tjedan ili svaki dan neko događanje ispred svojih vrata", objasnio je Mihalinec, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo