Stranačke aktivnosti     | 15.10.2019. 09:12 |

Saopćenje za javnost KO SDA ZDK

FENA Saopćenje

Posljednju sedmicu obilježilo je međusobno dopisivanje menadžmenta  JU Kantonalna bolnica Zenica sa Gradskom upravom Zenica, a radi utvrđivanja vlasničkih prava nad zemljištem u krugu  Kantonalne bolnice u  Zenici zbog početka implementacije dva historijska projekta za zdravstvo Zenice i ZDK rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica  i izgradnje Interventne kardiologije.

Menadžment Kantonalne bolnice Zenica je na jeftini pokušaj obmane, zamjene teza i slabašnog  pokušaja provlačenja populizma kroz cijelu problematiku od strane gradonačelnika  Zenice odgovorio  argumentovano-Rješenjem Kantonalnog suda u Zenici koji je predmet vratio na ponovno odlučivanje, a samim time i potvrdio da Grad Zenica nije vlasnik zemljišta i nekretnina u krugu JU Kantonalna bolnica Zenica kako se to pokušalo predstaviti u dopisu, i nije mogao biti upisan u vlasništvo nad istim zemljištem.

KO SDA ZDK izražava zaprepaštenje stavom  Gradske uprave Zenica, tačnije gradonačelnika Zenice, da projekte rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica i izgradnju Interventne  kardiologije  po  najmodernijim  svjetskim  standardima  želi dovesti u pitanje. Ova dva projekta su historijski projekti za zdravstvo Zenice i ZDK. 

Žalosno je da je gradonačelnik Zenice cijelu situaciju  sa utvrđivanjem vlasničkih odnosa i izdavanjem  potrebnih dozvola  za početak  implementacije  navedenih  projekata, kao i mnoge druge stvari u ranijem periodu, prebacio na poligon političkih obračuna i ucjena pokušavajući pribaviti jeftine političke poene za projekte koje je sam obećao građanima u svojim zanosnim populističkim govorima. 

Ako se vratimo malo unazad  i analiziramo ta brojna obećanja već bi se građani Zenice trebali kupati u zatvorenim bazenima, a poslije toga obaviti kupovinu u nekom od šoping centara u Poslovnoj zoni “Zenica-jug”,  te nakon svega otići žičarom do Smetova i odvesti se dalje putevima širokim  šest metara… Od svega imamo samo obećanja, zamjene teza, a sada i ucjene na projektima od kojih svaki građanin Zenice i ZDK može imati korist od životnog značaja. 

Pozivamo Gradsku upravu Zenica i gradonačelnika da prestane zloupotrebljavati projekte poput ovog u Kantonalnoj bolnici Zenica, da prestane ponižavati građana Zenice i ZDK koji, sigurni smo, dobro znaju ko je, šta i koliko uradio i radi za dobrobit svih građana u Kantonu. Neka građani sami procijene, a oni koje su građani birali neka rade za dobrobit društva, neka se takmiče za završetak projekta više, a ne za obećanje više kako je to u Zenici postala praksa.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA ZDK

KO SDA ZDK potvrdio izbor Nezira Pivića za mandatara nove Vlade ZDK

Saopćenje za javnost KO SDA ZDK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta