Stranačke aktivnosti     | 13.08.2019. 12:11 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

Radončić primio Britanskog ambasadora Filda

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Metjua Filda (Matthew Fielda).

Tokom razgovora ključne teme su bile uspostava vlasti na državnom nivou te izazovi koji stoje na tom putu. Usto, razgovaralo se i o drugim nivoima vlasti, s akcentom na Kanton Sarajevo i rad aktuelne vlade.

Ovom prilikom obostrano je naglašen značaj euroatlantskih integracija, koje nemaju alternativu. Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je istakao da put ka NATO savezu jeste strateški interes Bosne i Hercegovine i da, u tom kontekstu, odgovornost prema stabilnosti i razvoju naše zemlje i regiona treba biti apsolutni prioritet.

To znači da Bosna i Hercegovina treba učiniti maksimalne napore da bi u razumnom roku postala članica najveće vojne alijanse svijeta, a to posljedično  stvara uvjete za brži ekonomski razvoj, dolazak stranih investicija, zaustavljanje masovnog iseljavanja i hvatanje tehnološkog koraka s razvijenijim državama zapadnog svijeta.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo