Servisne informacije

U BiH jutros sunčano osim na području Krajine

Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros preovladava sunčano vrijeme. Pretežno oblačno je na području Krajine. Po kotlinama u centralnom dijelu Bosne lokalno ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bugojno 18, Bjelašnica, Ivan-sedlo, Sokolac i Srebrenica 19, Jajce i Livno 21, Bihać, Sarajevo i Tuzla 22, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 23, Grude i Zvornik 24, Banja Luka i Trebinje 25, Neum 26 i Mostar 28 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 4hPa je ispod normale i ne mijenja se. 

U Hercegovini će danas biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni većinom umjerena naoblaka. Više oblačnosti na području Krajine i sjevera Bosne. Lokalni pljuskovi i grmljavina u Bosni se prognoziraju uglavnom u drugoj polovini dana. Prijepodne padavina može biti u Krajini. Uz pljuskove izgledna je i lokalna pojava grada. U noći na srijedu očekuju se nove padavine sa zapada koje će postepeno preći preko cijele BiH.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, većinom sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prijepodne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35, na jugu BiH i do 40 stepeni.

U Sarajevu prijepodne sunčano. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se oko 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometoerološkog zavoda BiH.

(FENA) D.V.