Bosna i Hercegovina     | 01.07.2019. 15:17 |

Obilježavanje Dana policije u FBiH -Skaki uručeno priznanje za uspješnu saradnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. jula (FENA) - Gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki danas je, povodom obilježavanja Dana policije u Federaciji BiH uručena zahvalnica Federalne uprave policije za uspješnu saradnju, a priznanje su mu uručili ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman.

- Priznanje za uspješnu saradnju koje mi je dodijeljeno ima posebno mjesto i ponosan sam na njega. Policijske snage u Federaciji BiH imaju naše duboko povjerenje, njihova predanost, obučenost, disciplina i sposobnost su temelj državnosti, ali i garancija prosperitetne budućnosti. Zaslužuju našu podršku i snažnije ulaganje. Sigurnost nema cijenu - istaknuo je gradonačelnik Skaka i tom prilikom čestitao Dan policije u FBiH svim policajcima, službenicima i uposlenicima ministarstava unutrašnjih poslova.  

Grad Sarajevo je podržao organizaciju svečanosti održanu danas uz prisustvo predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića te drugih državnih, entitetskih i kantonalnih zvaničnika u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" povodom obilježavanja 1. jula, Dana policije u Federaciji BiH.

Ceremonija je otpočela postrojavanjem policijskih ešalona i predajom raporta federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari. Zatim su pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije na terenu izveli taktično-pokaznu vježbu, gdje su prisutnima prezentovane vještine, vrhunska spremnost, obučenost, opremljenost i odlučnost, kao i sposobnost da se u svakom momentu stave na raspolaganje građanima Bosne i Hercegovine radi zaštite njihove sigurnosti. 

Svečanost je završena dodjelom priznanja i nagrada zaslužnim policijskim službenicima, kao i institucijama i pojedincima za uspješnu poslovnu suradnju, saopćeno je iz Gradske uprave.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Vlada Srbije ranjenoj nastavnici u 'Ribnikaru' dodijelila doživotna mjesečna primanja

Karić uručila 'Ključ Grada Sarajeva' generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'