Bosna i Hercegovina     | 27.06.2019. 16:20 |

Predstavljen model financijskog integriranja SUM-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. lipnja (FENA) - Radni sastanak na temu "Financijsko integriranje Sveučilišta u Mostaru", na kojemu su osim rektora i dekana fakulteta Sveučilišta nazočni bili i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, predstavnici osnivača, Upravnog odbora i Senata Sveučilišta, održan je u četvrtak u Mostaru.

"Želimo financijsko integriranje Sveučilišta u sklopu kojega će isti rad na svim fakultetima biti jednako vrednovan", istaknuo je tom prigodom rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić.

Dodao je i to kako je u ovom modelu financijskog integriranja iznimno bitna uloga osnivača te ih je pozvao da još snažnije podupiru rad ovog modela, imajući na umu njegovu ulogu i značaj u društvu.

Prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Zdenko Klepić detaljnije je predstavio model financijskog integriranja Sveučilišta, kojeg su nakon rasprave pojedinačnim izjašnjavanjem podržali dekani svi fakulteta, članovi Senata.

Uime predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenka Hercega, na sastanku su bili nazočni predstojnik Ureda predsjednika Vlade HNŽ-a Veselko Čerkez, pomoćnica ministra za visoko obrazovanje u HNŽ-u Dinka Lasić i savjetnica predsjednika Vlade HNŽ-a Martina Ćosić, priopćeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Završen SMART Campus Hackathon by SUMIT 2023.

Svečana sjednica Senata: Sveučilište u Mostaru je most koji povezuje dvije države

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana