Bosna i Hercegovina     | 25.06.2019. 16:45 |

U petak svečano otvaranje Trga gange i hajdučke družine

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 25. Lipnja (FENA) - Trg gange i hajdučke družine u Tomislavgradu, koji je izgrađen u okviru projekta Kulturna ruta bećarca i gange, bit će otvoren na prigodnoj svečanosti u petak, 28. lipnja, od 19 sati.

U okviru svečanosti, koju organiziraju Općina Tomislavgrad i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad, predviđen je bogat kulturno-zabavni program - Šesta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, kao i sajam domaćih proizvoda "Korpa Tomislavgrada" i "Pleternička korpa".

Domaćinima priredbe, Hajdučkoj družini Mijata Tomića na svečanosti će se pridružiti i druge povijesne postrojbe iz Hrvatske i BiH: Gradska Straža iz Bakra, Trenkovi panduri iz Požege, Keglevićeva straža Kostel iz Pregrade, Turopoljski banderij iz Velike Gorice, Karlovačka građanska garda, Kliški uskoci, Bjelovarski graničari – Husari 1756, Zrinska garda iz Čakovca, Gospićka garda Vukovi, članovi udruga Kupreški kosci te Vitezovi hercega Stjepana Kosače iz Stoca.

U izgradnju i uređenje Trga gange i hajdučke družine investirano je 615.000 eura, od čega je 85 posto sredstva Europske unije koja su došla kroz program Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020.

Ostatak novca osigurala je Općina Tomislavgrad.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo