Ekonomija     | 30.05.2019. 11:36 |

Sutra panel diskusija o turizmu u Kantonu Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Panel diskusija o temi "Da li je Kanton Sarajevo spreman za strateški zaokret u razvoju turizma - Turizam 2.0?" bit će održana sutra u organizaciji Vlade Kantona Sarajevo i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Cilj panela je uspostavljanje dijaloga između javnog i privatnog sektora koji će rezultirati konkretnim akcijama i pravcima djelovanja u razvoju turističke djelatnosti  Kantona Sarajevo.

Na panelu će govoriti premijer KS Edin Forto, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Anto Domazet, ministar privrede KS Haris Bašić, predsjednik Privredne komore KS Muamer Mahmutović, predstavnik Razvojne agencije SERDA Harun Rizvanbegović, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Jasmina Selimović, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Almir Peštek, predsjednik Turističke zajednice KS Nermin Muzur, predsjednik Udruženja turističkih vodiča Sarajeva "Vučko" Vedran Grebo, direktor agencije "BH Passport" Sead Krupalija, i drugi, najavljeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo