Servisne informacije

Zbog snijega usporeno saobraćanje u sjevernim i sjeveroistočnim krajevima BiH

Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara(FENA) - Zbog snježnih padavina usporeno se saobraća u sjevernim i sjeveroistočnim krajevima Bosne i Herceggovine.

Ugaženog snijega i leda na kolovozu ima i na pojedinim dionicama u višim predjelima, u drugim krajevima BiH, a izdvajaju se dionice: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Drvar, dok se zbog mjestimičnih snježnih nanosa usljed jakog vjetra upozorava  na dionicu Livno-Šuica.  

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca gdje je kolovoz zasniježen. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Vozači se, također, pozivaju da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni). 

Vozači koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

(FENA) D.V.