FENA biznis

Jedan paketić za jedan osmijeh za male pacijente tuzlanske bolnice

Saopćenje, Foto/Addiko Bank

Akcija zaposlenika Addiko Banke na UKC Tuzla
Poklon paketi za najmlađe pacijente


U okviru tradicionalne dobrotvorne akcije zaposlenika Addiko banke "Jedan paketić za jedan osmijeh", zaposlenici banke posjetili su i Kliniku za dječije bolesti, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, te pacijente obradovali poklon paketima. Posjeta bolnici u Tuzli realizovana je kao dio akcije zaposlenika, koja se  se već osam godina realizuje u Addiko banci, kako bi se dodatna pažnja posvetila djeci koja odrastaju u ustanovama za nezbrinutu djecu, odnosno djeci koja zimske praznike provode odvojeni od svojih porodica.

"Akciju smo započeli sredinom decembra i produžili je do kraja januara, kako bismo posjetili što više lokacija i obuhvatili što veći broj mališana. Najmlađim pacijentima UKC u Tuzli smo spremili posebne paketiće u kojima se ne nalaze slatkiši, već higijenske potrepštine, odjeća, igračke i voće, što će im sigurno koristiti tokom boravka u bolnici, ali i nakon odlaska kući", istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke, i naglasio da je Banka je udvostručila novac koji su zaposlenici sakupili, kako bi omogućila da što više djece bude obradovano prazničnim poklon paketima.

Addiko Djed mraz je, zajedno sa ostalim zaposlenicima, osim Tuzle, posjeto Dječiji dom Bjelave u Sarajevu, male pacijente bolnica u Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, kao i socijalno ugroženu djecu iz Tešnja.


       
Corporate Communication
                                                       

Razmena informacija sa Addiko Bank a.d. Banja Luka putem e-maila je bez garancije. Zakljucivanje pravnih poslova putem ovog medija nije dozvoljeno. Ovaj e-mail moze sadrzati poverljive i/ili povlascene informacije. Ukoliko ste ovaj e-mail primili greskom, ovim putem vas obavestavamo da je svako otkrivanje, kopiranje, distribucija ili preduzimanje bilo kakvih aktivnosti u vezi njegovog sadrzaja strogo zabranjeno i moze biti nezakonito. Ukoliko ste e-mail primili greskom, molimo Vas da nas odmah obavestite tako sto cete odgovoriti na ovaj email, a zatim ga izbrisite iz vaseg sistema.

 

Kontakt informacije:

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.