Servisne informacije

Vidljivost smanjena zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, oprez na odrone

Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Vidljivost je jutros zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Minerski radovi izvode se danas od 12.00 do 17.00 sati na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (na dionici Poljice-Gavrići). U ovom terminu mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja

Danas počinju radovi na sanaciji mosta na Komaru, na magistralnom putu M-5 Donji Vakuf-Travnik. Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Na tim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J.Č.