Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SBBBiH

Saopćenje

Povodom saopćenja SDA u kojem prigovara što će PDA podržati Fahrudina Radončića za Predsjedništvo BiH i ponovnog plasiranja laži, da je Radončić tobože optužio Bošnjake za početak rata u BiH, SBB saopćava:

Najprljavijom izmišljotinom SDA pokušava sakriti prošlost Bakira Izetbegovića i sakriti strah od izbornog poraza.

Fahrudin Radončić je pisao protiv Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića i SDS-a, u virijeme kada je Bakir išao na osnivačku skupštinu SDS-a, i ubjeđivao Bošnjake da je dobro što se SDS pojavio na političkoj sceni, a ta stranka je potom bila na čelu genocida i ubijanja stotine hiljada Bošnjaka.

Dok se Radončić i prije početka agresije na BiH transparentno borio protiv velikosrpskog zla i bio žrtva progona, Bakirovo ime i prezime se može naći u novootkrivenom Djelovodniku  saradnika UDBA-e od 1970.-1992. godine, gdje se ustanovljava da je praktično špijunirao očeve saradnike.

Historijska varalica iz Vijećnice, koji je gledao u lice žrtvama genocida i licemjerno lagao, nastavlja sa metodom da će sto puta plasirana laž na kraju postati istina, ali mu to, kada je Radončić u pitanju, nije dalo nikakv rezultat. Radončićev predratni, ratni i poratni životni put su čisti kao suza, u kući ima tri šehida, više je izgradio za BiH i Bošnjake nego što je nesposobni Bakir nacrtao.

Hiljade ljudi na tribinama diljem BiH, opšta omiljenost Radončića u narodu i politika koja će završiti epohu dvojca bez kormilara, odnosno Bakira i Sebije, zaista je uplašila silnika koji je u životu srušio sve, pa i samu SDA.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.