Stranačke aktivnosti     | 19.09.2018. 16:57 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Kako se bliže izbori sve je više informacija o nepravilnostima u izbornom procesu, od krađe identiteta, o 250.000 građana koji su upisani u birački spisak a nemaju ličnu kartu, pa do apsolutnog nepovjerenja naroda u čitav izborni proces zbog političkog uticaja i manipulacija. Kako bi vratilo povjerenje u institucije i izborni proces, Nezavisni blok je u Parlamentu BiH od samog osnivanja predlagao zakonska rješenja koja su osiguravala veću transparentnost, zaštitu volje birača, skeniranje glasačkih listića i nadzor na glasačkim mjestima i nacionalni interes svih naroda i građana. Nažalost, ovaj prijedlog zakona zaustavila je vladajuća koalicija Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića, Dragana Čovića i Dodikovog SNSD-a iz Republike Srpske.

"U razgovoru sa predstavnicima međunarodnih organizacija koje se bave posmatranjem izbornog procesa, naročito OSCE-a i ODIHR-a, istakao sam nužnost veće prisutnosti međunarodnih posmatrača i njihov veći angažman. SDA, HDZ BiH, SBB i SNSD apsolutno kontrolišu izborni proces i oni su odbili naš zakon kojim bi se u kraj stalo njihovom daljnjem političkom monopolu na njihovom zamišljenom nedemokratskom teritoriju. Nakon izbora, okupit ćemo većinu koja će izglasati elektronsko glasanje i transparentan izborni proces, jer želimo da isključivo volja naroda i građana odredi rezultate izbora, a ne korumpirani službenici i poslužnici koji služe uskim vrhovima političkih stranaka. Samo pošten izborni proces u poštenoj državi, na tome ćemo insistirati i istrajati", poručio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta