Sport     | 07.08.2018. 14:53 |

ŽNK Široki Brijeg nastavlja s pojačanjima, cilj ulazak u žensku Premijer ligu

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 7. kolovoza (FENA) – Marija Čuljak (1997.) iz Posušja i Magdalena Pranjić (2003.) iz Tomislavgrada nova su pojačanja koja su stigla u Ženski nogometni klub Široki Brijeg.

- Jučer smo doveli dvije nove igračice koje će pojačati konkurenciju za novu sezonu, a u kojoj imamo cilj prelazak u najviši rang ženskog nogometa u BiH – izjavio je za Fenu trener Širokobriježanki Ivan Kvesić, koji najavljuje i skori upis novih polaznica.

- Imamo oko 30 djevojaka u seniorskom sastavu, a u kadetkinjama taj broj varira na oko 20 djevojaka, s tim da ćemo uskoro vršiti i upis novih polaznica – kazao je Kvesić, koji inače smatra kako bi se trebalo raditi na popularizaciji ženskog nogometa i to na način da muški klubovi iz Premijer lige BiH budu obvezni pokrenuti i financirati žensku momčad.

To bi, smatra Kvesić, prekinulo trenutnu situaciju u kojoj manji klubovi ne mogu biti konkurentni.

- Ako se dogodi da se ujednače klubovi u Premijer ženskoj ligi tada će sve biti puno bolje. Mislim kako je rješenje da se svaki klub koji se natječe u Premijer ligi za muškarce, obveže da ima žensku ekipu i da istu obvezno pomaže u financijskom smislu, jer ovako sve ostaje na amaterskoj razini – smatra Kvesić.

Inače, ženski nogometni klub Široki Brijeg osnovan je 18. listopada 2014. godine.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo