Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Pokreta 'Odgovor'

Saopćenje

Osnivač Pokreta "Odgovor" i kandidat za predsjednika RS Ćamil Duraković zatražio je od Ramiza Salkića da podnese izvještaj o utrošenim sredstvima iz federalnog budžeta te rezultatima operacije mobilizacije bh. dijaspore.

"Kada je 2014. u RS-u na izborima glasalo 17 536 ljudi putem pošte, što je tada bilo za 50% više nego 2010. kada ih je glasalo 12 549, gospodin Salkić je prozivao "Prvi mart" i "Domovinu". Dakle, tada ih je toliko glasalo, što je oko 50% onih koji su se uspješno registrovali. Kada finalni rezultati CIK-a stignu, računajte odmah i na to da skoro pola registrovanih na ovim izborima dolaze iz Hrvatske i Srbije, te da to nije rezultat tih napora", dodaje Duraković.

"Neka Salkić izađe s rezultatima da vidimo taj "uspjeh" jednostranačke inicijative jednog lica, koja nije prihvatila ruku podrške onih koji su najbolji u poslu mobilizacije dijaspore - Prvomartovaca", zaključio je Duraković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.