FENA.BIZ

Program „Korak po korak“

Saopćenje, Foto/Sparkasse Bank dd

Poznata imena 31 kandidata koji se prošli u drugi krug programa za start-up kompanije mladih

Sarajevo, 22.maj 2018.  – Stručni žiri Sparkasse Bank dd BiH i Fondacije Mozaik odabrao 31 aplikaciju. Predstoji e-učenje i rad s mentorima.

Sparkasse Bank dd BiH uputila je poziv mladim osobama, državljanima BiH, da se prijave na  program „Korak po korak“.

„Od 68 pristiglih aplikacija, odabrali smo 31. To su zaista odlične ideje, a ono što posebno raduje je da projekti stižu iz cijele BiH. U narednom periodu odabrani aplikanti idu u fazu e-učenja i rad uz mentore. Dobit će mentorsku podršku na teme  razvoja biznis ideje, analize tržišta i konkurencije, upravljanja troškovima i finansijskog poslovanja, podršku u razvoju biznis planova, podršku prilikom osnivanja preduzeća, a sve to ima za cilj da ih maksimalno dobro pripremi za narednu fazu, izradu poslovnog plana“, izjavio je Adnan Mušić, regionalni direktor Sparkasse Bank i koordinator projekta.   

„Korak po korak“ je sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih u Bosni i Hercegovini  koji ima za cilj da putem razvoja preduzetničkih znanja i vještina pomogne mladim ljudima da ostvare ekonomski napredak i započnu sopstveni posao. U svim zemljama u kojima posluju, članice Erste grupacije uspješno provode projekte društvenog bankarstva, a ovo je prvi put da se projekat realizuje i u BiH, u saradnji s Fondacijom Mozaik.

 

Direkcija za marketing, komunikacije i kvalitet usluge

Sparkasse Bank dd
71000 Sarajevo, Zmaja od Bosne 7;

Tel.: +387 (0)33 280 394; 033 280 395;
Fax: +387 (0)33 280 394

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.