Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Najave     | 22.05.2018. 12:37 |

Tužilac Brammertz u posjeti Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) – Tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Serge Brammertz boravit će u Sarajevu od 22. do 24. maja u okviru priprema za predavanje redovnog polugodišnjeg izvještaja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Brammertz će se u Sarajevu sastati s vršiteljicom dužnosti glavnog tužioca Gordanom Tadić s kojom će razgovarati o procesuiranju ratnih zločina u BiH.

On će se također sastati s organima za nestale osobe, agencijama za provedbu zakona i međunarodnim partnerima kako bi razgovarao o užoj saradnji u potrazi za nestalim osobama.

Tužilac Brammertz će se također sastati s akterima civilnog društva s kojima će razgovarati o njihovim naporima na promociji pomirenja u BiH i regiji. Tužilac će se također usrestin s pripadnicima diplomatske zajednice.

Očekuje se da će tužilac Brammertz svoj sljedeći izvještaj prezentovati Vijeću sigurnosti početkom juna, saopćeno je iz Mehanizma.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Beograd: Tužitelj Brammertz zatražio od Srbije da se ponaša odgovorno

Brammertz: Sjećamo se žrtava, ali i onih koji su ostali za njima s  užasnom tugom

Brammertz: Nikad više negiranja genocida, a to je posljednja faza počinjenja zločina

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu