Bosna i Hercegovina

U Orašju održana sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH

Saopćenje, Foto FENA/ Mladež HDZ BiH

ORAŠJE, 25. travnja (FENA) - Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH održalo je svoju osmu redovitu sjednicu u Orašju na kojoj su razmatrane pripreme za predstojeće Opće izbore i plan aktivnosti te mladeži za naredno razdoblje, priopćeno je u srijedu iz Ureda za informiranje Mladeži HDZ BiH.

Na početku sjednice članovima Predsjedništva riječi dobrodošlice uputili su domaćini, predsjednik ŽO HDZ-a BiH Posavske županije Đuro Topić, predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a BiH Posavske županije Danijel Šošić i predsjednik OO Mladeži HDZ-a BiH Orašje Marko Maros.

U radnom dijelu sjednice Predsjedništvo je izvršilo pripremu za zajednički radni sastanak sa izaslanstvom Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske, te razmotrilo niz aktivnosti koje se pripremaju za buduće razdoblje s posebnim osvrtom na predizborne aktivnosti i što veću uključenost mladih u politiku.

Također, Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH donijelo je niz zaključaka u kojima se potvrđuje kako će Mladež djelovati kao provodnica pozitivnih ideja i centra okupljanja mladih ljudi u predstojećem razdoblju.

Tijekom sjednice razgovaralo je o konkretnim pitanjima na koje će organizacija Mladeži ponuditi odgovore.

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić u svom je obraćanju istaknuo važnost aktivnog rada mladih na predstojećim izborima, kao i zajedništva Hrvata u svakom dijelu Bosne i Hercegovine, od Hercegovine, preko Središnje Bosne, pa do Posavine.

Članovi Predsjedništva pohvalili su dosadašnje inicijative Mladeži za olakšanje kupovine prve nekretnine za mlade, uz poruku da će ustrajati na jačanju položaja mladih u društvu.

Centar djelovanja Mladeži ostat će borba za mlade, kao i za konstitutivnost i ravnopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, te će Mladež u sljedećem razdoblju raditi na konkretnim rješenjima s ciljem poboljšanja kvalitete života za svakog mladog čovjeka u BiH, navodi se u priopćenju.

(FENA) I.B.