Bosna i Hercegovina     | 08.03.2018. 22:26 |

Unapređenje veza Grada Sarajeva i Brčko Distrikta

FENA Saopćenje

BRČKO/SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Delegacija Grada Sarajevo na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom boravila je danas u posjeti Brčko Distriktu, povodom obilježavanja 18. godišnjice Distrikta.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog te predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić dočekali su delegaciju glavnog grada BiH. Cilj posjete bio je razmotriti načine za unapređenje saradnje gradskih uprava u BiH.

Zaključeno je da bi bilo korisno organizirati sastanak posvećen razmjeni iskustava u vezi s primjenom javno-privatnog partnerstva.

Ovo je prvi put da najviša delegacija glavnog grada BiH dolazi u posjetu gradonačelniku i institucijama Distrikta.

– Distrikt Brčko ima poseban značaj za BiH, a time i za Sarajevo. Njegova specifična ustavna pozicija, ali i strateški komunikacijski i ekonomski položaj ga čine još važnijim. Stabilno funkcioniranje i razvoj Distrikta je imperativ, kako za ljude koji žive i rade ovdje, tako i za nas u glavnom gradu i u cijeloj državi. Raduje me da sam vidio kako postoji volja i spremnost, te značajan prostor za unapređenje veza Grada Sarajeva i Distrikta Brčko. Mi dijelimo tu jednu posebnost i imamo dodatno odgovornost da doprinesemo napretku i prosperitetu naša dva grada i cijele države – rekao je ovim povodom gradonačelnik Skaka.

Tokom posjete domaćini su delegaciju Grada Sarajeva upoznali s aktuelnom situacijom te sa planiranim razvojnim projektima. Također, razgovarano je i o transportnoj povezanosti i infrastrukturnim pitanjima,  saopćeno je iz Odjeljenje za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Karić pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Finansijska podrška Grada Sarajeva bh. sigurnim kućama se nastavlja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta