Bosna i Hercegovina     | 06.03.2018. 13:26 |

Naša stranka: Trilaterala prilika da se riješi mostarski izborni problem

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. ožujka (FENA) - Glavni odbor Naše stranke Mostar smatra da je današnji trilateralni sastanak lidera Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske u Mostaru odlična prilika da se istakne kako je mjesto sastanka, ponajviše zbog političkih silnica iz glavnih gradova ove tri zemlje, opterećeno najvećim političkim problemima u regiji.

''Mostar je grad bez lokalnih izbora, bez dogovora glavnih političkih subjekata oko vlastitog ustrojstva i provedbe presude Ustavnog suda. Iako ćemo uvijek tražiti unutrašnji dogovor za politički napredak i po tom pitanju, važno je istaći da nositelji vlasti u našoj zemlji tako krupnu odluku neće napraviti bez zelenog svjetla iz Zagreba i Beograda. Zbog toga, današnji sastanak može imati težinu i za rješavanje mostarskog izbornog problema'', rekla je predsjednica Gradskog odbora Naše stranke Mostar Irma Baralija.

Iz Naše stranke poručuju kako Mostar ne treba biti samo lijepa i simbolična scenografija političkih sastančenja regionalnih lidera, posebice kada se zna kompleksnost njegovog političkog problema.

''U Mostar treba vratiti demokraciju, neka današnji sastanak bude korak naprijed u tom smjeru. Prihvatljivo rješenje za Mostar neće se naći dok se samo pregovara o brojevima i mapama. Životi građana i građanki Mostara moraju se prestati svoditi na matematiku. U tom smislu ovo je odličan primjer na kojem gospoda koja se sastaje danas trebaju pokazati širinu i pravu državničku politiku'', zaključila je Baralija, navodi se u priopćenju Naše stranke.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo