Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 13:17 |

Vlada TK usvojila odgovore BiH na upitnik EK na engleskom jeziku

FENA Saopćenje

TUZLA, 23. februara (FENA) - Nakon što je prije petnaestak dana Vlada usvojila odgovore Bosne i Hercegovine na Upitnik Evropske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u EU, na današnjoj sjednici Vlada je usvojila odgovore BiH na Upitnik Evropske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU, na engleskom jeziku.

Naime, Smjernice za rad radnih grupa za evropske integracije za tehničku finalizaciju odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije su propisale da sveobuhvatne odgovore na Upitnik, koji su izrađeni u okviru radnih grupa i prevedeni na engleski jezik, Komisija za evropske integracije, dostavlja kantonalnim i entitetskim vladama i Vijeću ministara na potvrđivanje.

Ovim je Tuzlanski kanton okončao sve svoje obaveze u vezi s ovom fazom odgovaranja na pitanja iz Upitnika, a koji će za pet dana biti zvanično uručeni Evropskoj komisiji, saopćeno je iz Vlade TK.

Također, Vlada je danas dala saglasnost predsjedniku Općinskog suda u Tuzli da pronađe odgovarajući skladišni prostor i potpiše ugovor o njegovom zakupu u iznosu do 12.000,00 KM, za potrebe smještaja namještaja kojeg je osiguralo Visoko sudsko i tužilačko vijeće za potrebe opremanja nove zgrade Općinskog suda u Tuzli.

Vlada je obavezala Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona da unutrašnjom preraspodjelom sredstava u Budžetu Tuzlanskog kantona, Općinskom sudu u Tuzli osigura sredstva potrebna za zakup navedenog prostora, saopćeno je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada TK odobrila duplo više sredstava za kulturu

Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila 33.500 KM za košarkašku reprezentaciju BiH

Premijer TK ambasadorici Lagerlöf čestitao ulazak Švedske u NATO

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo