Ekonomija

Turci sve više kupuju nekretnine u Crnoj Gori

Tekst: Ivana Banovic

PODGORICA, 16. veljače (FENA) – Cijene i prodaja stanova u Crnoj Gori zadržale su se posljednjih godina na približno istoj razini, priopćeno je iz tamošnje agencije za nekretnine iz koje napominju kako je u prošloj godini zabilježeno pojačano zanimanje turskih građana za kupovinu crnogorskih nekretnina te da kupaca stanova iz Turske ima sve više.

Direktorica podgoričke agencije 'Iva nekretnine' Mira Radović kazala je za 'Pobjedu' kako su se cijene stanova u Podgorici ustalile zadnje tri-četiri godine te da misli kako se ove godine neće značajnije mijenjati.

Po njezinim riječima, klijenti traže uglavnom stanove u novogradnji, s tim da je posljednjih nekoliko mjeseci pojačano zanimanje za starije kvalitetne zgrade.

"Cijene stanova u Podgorici u novogradnji kreće se od 1,1 do 1,8 tisuća eura, a u starogradnji od 700 do 900 eura po kvadratu, ovisno od lokacije, veličine i očuvanosti“, rekla je Radović.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.