Servisne informacije

BIHAMK - Magla na putu Doboj - Maglaj, vidljivost smanjena na 30-50 metara

Saopćenje

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Zbog veoma niskih temperatura ovoga jutra poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno se upozorava na dionice u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

U kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle, a izdvajaju se magistralni putevi M-17 Doboj-Maglaj i M-17 Karuše-Tešanj, gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 30 do 50 metara.

Skreće se pažnja i na učestale odrone, te apeluje na vozače da voze opreznije i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na toj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

S obzirom na predstojeće dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E.F.