Ekonomija     | 30.01.2018. 13:58 |

Safudin Čengić ponovno imenovan za generalnog direktora Centrotrans Eurolinesa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Na sjednici Nadzornog odbora Centrotrans Eurolinesa  donesena je odluka o ponovnom imenovanju Safudina Čengića za generalnog direktora te kompanije za mandatni period od 2018. do 2021. 

Čengić je na čelu kompanije od 1. januara 2010., a njegov angažman u kompaniji Centrotrans Eurolines datira od 1991., od kada je obnašao razne rukovodne funkcije u okviru sistema Centrotrans i Centrotrans Eurolines i to: direktor saobraćaja, direktor marketing funkcije, izvršni direktor društva i generalni direktor. 

Osim imenovanja generalnog direktora, Nadzorni odbor je imenovao i članove Uprave. Za izvršnog direktora Društva imenovan je Nedžad Alić, za izvršnog direktora Tehničke funkcije imenovan je Ibrahim Kerla, za izvršnu direktoricu Zajedničkih funkcija imenovana je Naila Hadžić, a za v.d. izvršnog direktora Marketinga imenovana je Aida Brkić.

Svi novoimenovani izvršni direktori su već bili zaposlenici preduzeća, sa velikim radnim iskustvom iz svog domena, saopćeno je iz Centrotrans Eurolinesa. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Centrotrans uprkos brojnim izazovima bilježi povećanje svih parametara poslovanja (VIDEO)

Centrotrans - Obustava saobraćaja na međunarodnim linijama

Centrotrans-Evidentno je da će doći do smanjenja putovanja zbog koronavirusa

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel