Ekonomija     | 12.03.2020. 12:19 |

Centrotrans-Evidentno je da će doći do smanjenja putovanja zbog koronavirusa

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Centrotrans Eurolines, kao društveno odgovorna kompanija, prati informacije, upute i obavijesti nadležnih institucija i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH, te na osnovu toga planira dalje aktivnosti, a sve u cilju zaštite putnika i uposlenika, saopćeno je iz ove kompanije.

Zbog trenutne situacije, kada je u pitanju širenje koronavirusa, evidentno je da će doći do značajnog smanjenja svih vrsta putovanja (redovna i turistička), što će u narednom periodu rezultirati reduciranjem određenih polazaka, a o čemu će putnici biti blagovremeno obaviješteni, navode iz Centrotransa.

Centrotrans je u fokus svih aktivnosti stavio brigu o zdravlju i sigurnosti korisnika usluga, te je pojačano provođenje higijensko-preventivnih mjera u svim autobusima, na autobuskim stanicama i drugim prodajnim mjestima Centrotransa, poručili su iz ove kompanije.

Kako je Feni potvrđeno iz Centrotransa, turistička agencija Centrotours  radi po ustaljenom planu, ali je smanjen broj interesovanja za turističke aranžmane.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo