Ekonomija     | 13.03.2020. 13:18 |

Centrotrans - Obustava saobraćaja na međunarodnim linijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Uprava kompanije Centrotrans Eurolines danas je donijela odluku o obustavi saobraćaja na međunarodnim linijama, a na osnovu odluke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH, kojom svi putnici koji se vrate iz Njemačke, Španije i Francuske moraju u karantin.

Obustava saobraćaja počinje u ponedjeljak 16. marta i trajat će 14 dana. U skladu sa razvojem situacije i daljim uputama nadležnih institucija moguće su dodatne izmjene, saopćeno je iz Centrotransa.

Ova odluka je donesena i na osnovu informacija da su Češka i Slovačka zatvorile državne granice čime je onemogućen ulazak putnika u ove zemlje.

Također, prema dosadašnjim informacijama zabilježena su duža zadržavanja autobusa na granicama EU, odnosno, prije svega u Sloveniji i Hrvatskoj u trajanju i do osam sati.

U cilju zaštite putnika, Centrotrans je u fokus svih aktivnosti stavio brigu o zdravlju i sigurnosti korisnika usluga, te je pojačano provođenje higijensko preventivnih mjera u svim autobusima, na autobuskim stanicama i drugim prodajnim mjestima Centrotransa.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo