Ekonomija     | 17.10.2022. 09:28 |

Jasmin Spahić imenovan za novog predsjednika Uprave Addiko Bank Sarajevo

FENA Saopćenje, Foto/ ADIKO BANKA

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Jasmin Spahić, ekspert iz oblasti finansija sa bogatim iskustvom u bankarstvu, odlukom Nadzornog odbora imenovan je za novog predsjednika Addiko Bank Sarajevo. 

Iz banke navode da je Spahić tokom karijere napravio značajne iskorake, prvenstveno kada je u pitanju digitalna transformacija, uvođenje inovativnih servisa u sektoru maloprodaje ali i kroz snažnu partnersku povezanost sa privrednim sektorom u Bosni i Hercegovini.

- Dolazim na zaista izazovnu poziciju, sa ciljem da nastavim transformaciju Addiko Bank Sarajevo i ojačam njeno pozicioniranje kao lidera u segmentima potrošačkog kreditiranja, ali i SME sektoru. Vjerujem da će iskustvo koje donosim dodatno podstaći razvoj Banke i njeno kvalitetnije tržišno pozicioniranje - istakao je Spahić.

Sanela Pašić, dosadašnja predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo se, po vlastitom izboru, povlači iz operativnog bankarskog poslovanja, nakon dvije decenije uspješnog obavljanja menadžerskih poslova u različitim bankarskim grupacijama. 

Upravu Banke će, od 17. oktobra, osim Spahića, činiti Selma Omić i Mario Ivanković, dosadašnji članovi Uprave.  

- Ova promjena neće se odraziti na strategiju Banke. Fokus Banke će i dalje biti kontinuirano unaprjeđenje kvaliteta usluge i povećanje efikasnosti, a sa ciljem maksimiziranja zadovoljstva klijenata. Banka ostaje posvećena strategiji specijaliste za stanovništvo i mala i srednja preduzeća, sa posebnim akcentom na jačanje digitalnih proizvoda i usluga - saopćeno je iz Addiko Bank Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Obilježen dan štednje u Addiko Bank Sarajevo

Završen drugi ciklus programa Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH

Addiko Bank Sarajevo ponovo nosi certifikat 'Poslodavac Partner'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu