Ekonomija     | 28.09.2022. 12:58 |

Addiko Bank Sarajevo ponovo nosi certifikat 'Poslodavac Partner'

FENA Saopćenje, Foto/ Addiko Banka

SARAJEVO, 28. septembra (FENA) - Addiko banka Sarajevo prva je banka u Bosni i Hercegovini koja je prošle godine postala vlasnica certifikata "Poslodavac Partner Certifikat", a ove godine certifikat je obnovila, uz ostvarenje još boljih rezultata.

"Employer Partner", poznatiji kao "Poslodavac Partner", prestižno je priznanje koje "SELECTIO" Grupa, najveća grupacija za savjetovanje u upravljanju ljudskim resursima, dodjeljuje kompanijama koje izvrsnim i dobro povezanim HR praksama zadovoljavaju stroge kriterije certifikacijskog tima i time potvrđuju važnost ulaganja u zaposlenike – od prvog do zadnjeg dana u organizaciji, saopćeno je iz Addiko banke.

Direktorica Odjela za upravljanje ljudskim resursima Suzana Tihi – Babić ističe da je proces certifikacije podrazumijevao dubinsku analizu sistema upravljanja ljudskim resursima u kojoj nezavisan tim stručnjaka iz "SELECTIO" tima analizira pet ključnih područja upravljanja ljudskim resursima – HR strategiju, proces regrutiranja i selekcije, upravljanje učinkom zaposlenika, usavršavanje i razvoj zaposlenika te odnos prema zaposlenicima.

- Ponosni smo na ostvarene visoke rezultate u svim ocjenjivanim područjima, među kojima se posebno ističe strateški pristup u HR-u te inicijative kojima brinemo o zaposlenicama - navela je Tihi - Babić.

Voditeljica projekta Employer Partner i Senior HR Consultant iz SELECTIO Grupe Lara Šubić Šuša napominje da je analiza pokazala da je u Addiko banci izrazito važno da se svi zaposlenici osjećaju ugodno i zadovoljno na svom radnom mjestu, te da Banka podstiče otvorenu, iskrenu i direktnu komunikaciju, a zaposlenici se kroz različite aktivnosti ohrabruju da iskažu svoje prijedloge, ideje, pa i zabrinutost u vezi sa bilo kojom situacijom.

U razvoj "Employer Partner" metodologije uključeno je više od pedeset vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definisani po uzoru na najbolje svjetske HR prakse. Ovogodišnja revizija metodologije je najopsežnija do sada te donosi novu perspektivu evaluacije HR-a kroz tzv. "Employee Lifecycle" koji predstavlja put zaposlenika kroz sedam glavnih etapa.

Danas je "Employer Partner" proveden u više od dvjesto organizacija iz više od deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije, uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela čime je on postao puno više od priznanja.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Obilježen dan štednje u Addiko Bank Sarajevo

Jasmin Spahić imenovan za novog predsjednika Uprave Addiko Bank Sarajevo

Završen drugi ciklus programa Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije