Ekonomija     | 04.10.2022. 12:43 |

Završen drugi ciklus programa Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH

FENA Saopćenje, Foto/ Addiko bank

Promotivni sadržaj 

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Realizacijom trećeg dana edukacije mentorica završen je drugi ciklus Ženske Mentorske Mreže. Program edukacije mladih žena u poslovnom sektoru osmišljen je sa ciljem osnaživanja mladih poslovnih žena i razvoja njihovih vještina. Više od 100 žena i ove je godine svojim znanjima i iskustvima dalo doprinos realizaciji ovog prestižnog mentorskog programa.

 - Ženka Mentorska Mreža je osmišljena sa ciljem osnaživanja mladih žena na početku karijere i jačanju njihovih vještina kako bi lakše savladale sve prepreke na koje će naići u svom karijernom razvoju. Namjera nam je olakšati im njihov razvojni put, ali i ojačati svijest o sposobnostima koje imaju - istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i jedna od osnivačica Ženske Mentorske Mreže. 

 - Djevojke koju su se prijavile na projekat, pokazale su želju da donesu pozitivnu promjenu u naše društvo. Vjerujem da su kroz program stekle korisna znanja, ali i izgradile kvalitetan odnos, koji će im olakšati poslovni razvoj - izjavila je Sabina Softić, direktorica Deloitte BH.

- Mali broj žena na vodećim pozicijama zajedničko je iskustvo mnogih zemalja. UNDP je posvećen ubrzavanju postizanja rodne ravnopravnosti i ulaganju u žensko liderstvo na globalnom nivou i ponosan je što podržava Žensku Mentorsku Mrežu u Bosni i Hercegovini. Uklanjanje strukturnih barijera uz istovremeni rad na poticanju i podršci osnaživanju žena rezultirat će izuzetnim iskorakom za rodnu ravnopravnost i žensko liderstvo - izjavio je Stephen Kinloch Pichat, v.d. rezidentnog predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Treći dan edukacije je bio u znaku javnog nastupa, etike u poslovanju, te kreiranju radnog okruženja bez uznemiravanja. Takođe je, u okviru posebnog panela, napravljena paralela između lokalnih i globalnih iskustava i praksi, kada je u pitanju žensko liderstvo.

Partner projekta je UNDP, a podršku realizaciji pružili su EBRD, IFC, UNFPA, EFSE i OSCE. Medijski partner projekta je magazin Azra, saopćeno je iz Addiko Bank d.d.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Obilježen dan štednje u Addiko Bank Sarajevo

Jasmin Spahić imenovan za novog predsjednika Uprave Addiko Bank Sarajevo

Addiko Bank Sarajevo ponovo nosi certifikat 'Poslodavac Partner'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu