Stranačke aktivnosti     | 28.11.2021. 15:33 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

Predmet: Saopštenje za medije 

NB U MRKKONJIĆ GRADU 

Državnost se jača stalnom edukacijom

Projekat Evropske akademije ovoga vikenda nastavljen je modulom u Mrkonjić Gradu a polaznici ovog cjelogodišnjeg edukativnog programa iskoristili su priliku da obnove i unaprijede saznanja o kontinuitetu državnosti Bosne i Hercegovine kroz važne historijske i činjenice antifašističkog opredjeljenja naroda na ovim prostorima.

''Kao što to dokazuju temeljni principi Nezavisnog bloka, tako je i projekat Evropske akademije pokazao da su otvorenost i kombinovane metode rada i edukacije pun pogodak. Uspjeli smo nametnuti jedan sasvim konkretan pristup političkoj edukaciji svima onima koji žele saznati nešto novo ili unaprijediti svoje postojeće znanje iz sfera opšte društveno-političke pismenosti. Kao što se zanat najbolje uči praktičnim radom, tako se i državnost ne može graditi samo saopštenjem ili deklarativnim pristupom. Polaznici Evropske akademije koriste ovu priliku da pozovu sve pojedince, sve institucije, domaće i međunarodne nevladine organizcije da zbog države Bosne i Hercegovine i našeg čistog obraza pred generacijama koje dolaze, da obnovimo i čuvamo sve tačke koje dokumentuju kontinuitet Bosne i Hercegovine. Mrkonjić Grad mora biti živ tokom cijele godine a ne samo u vrijeme kada se obilježava dan kada je održan ZAVNOBIH. On će sam dobrim projektima stalno pozivati da ga se posjećuje uvijek i iznova,'' izjavio je Vedad Gačanović generalni sekretar Nezavisnog bloka. 

Press služba

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu