Stranačke aktivnosti     | 01.06.2020. 12:43 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

NB traži od Parlamenta FBiH da zaštiti novac svih građana FBiH

Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije BiH, danas je na sjednici ovog doma uputio dva zastupnička pitanja:

“Prvo pitanje se odnosi na informacije o tenderima, nabavkama i ugovorima JP Ceste FBiH za period 2015. pa do 1. 5. 2020, a kako bi javnost mogla steći uvid koje firme dobijaju poslove, ko probija rokove, ko plaća.

Drugo pitanje je za Pravobranilaštvo FBiH, da provjeri informacije i navode da je Elektroprivreda HZ HB namjestila tendere za fudbalske klubove Zrinjski i Široki, da dobiju po 200.000 KM.

S obzirom da se radi o ogromnim sredstvima, FBiH mora štititi javni interes i u slučaju neregularnosti poduzeti neophodne radnje,” izjavio je tim povodom Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u PD FBiH.

Transparentno trošenje novca svih građana ove zemlje, jedna je od osnovnih zadaća o kojoj moraju brinuti svi sudionici izvršne i zakonodavne vlasti. Nezavisni blok, nikada neće odustati od sprovedbe te zadaće i stalno će upozoravati na sumnjive i neregularne radnje pojedinaca i grupa.

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!