Bosna i Hercegovina     | 20.05.2020. 15:55 |

Uprava CZKS donirala Općoj bolnici zaštitnu medicinsku opremu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo donirala je Općoj bolnici zaštitnu medicinsku opremu i sredstva za dezinfekciju.

Delegacija u sastavu ministrica komunalne privrede KS Nihada Glamoč, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Jasmin Terović i pomoćnik direktora zaštite od požara i vatrogastvo Nijaz Vatrić, donaciju je uručila direktoru Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", donaciju koju je osigurala kantonalna civilna zaštita.

Donacija sadrži zaštitnu medicinsku opremu u kojoj je oko 20.000 zaštitnih maski, 16.000 zaštitnih rukavica, 600 komada jednokratnih kombinezona, 100 vizira, 1.000 hiruških mantila i 100 natikača. Pored ovoga donirana su i sredstva za dezinfekciju.

Direktor Kravić se zahvalio Upravi civilne zaštite na ovoj značajnoj donaciji i brizi za osoblje Opće bolnice. Naglasio je da iako imamo bolju situaciju sa koronavirusom, da postoji realna opasnost od ponovne epidemije te da su sada zdravstveni radnici spremni s obzirom na skorašnje iskustvo. Ovom prilikom direktor Kravić je upoznao goste na koji način je bio organiziran rad u Općoj bolnici tokom trajanja aktuelne pandemije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Opća bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' - Bolnica bez duhanskog dima

Opća bolnica počela redovni način pružanje zdravstvenih usluga

Hemofarm donirao Općoj bolnici dva monitora za praćenje vitalnih funkcija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu