Bosna i Hercegovina     | 14.05.2020. 13:00 |

Hemofarm donirao Općoj bolnici dva monitora za praćenje vitalnih funkcija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Menadžerica medicinskog tima u Hemofarmu Lejla Osmanović i saradnica za pristup tržištu u toj kompaniji Hana Bejtović uručile su direktoru Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' Zlatku Kraviću donaciju, koja se sastoji od dva monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata-Vista 120, njemačkog proizvođača Draeger.

Direktor Kravić zahvalan je kompaniji Hemofarm za vrijednu donaciju. Kaže da se radi o najsavremenijim monitorima koji u realnom vremenu pokazuju tjelesnu temperaturu, pritisak, puls i saturaciju kiseonika, a imaju priključak i za EKG.

- Monitore možemo koristiti i kad prođe pandemija, svakako će olakšati rad medicinskom osoblju u zbrinjavanju najugroženijih pacijenata. Medicinsku opremu je sad teško nabaviti, uz to je i skupa. Zbog toga zahvaljujemo Hemofarmu, regionalnom farmaceutskom lideru ali i društveno odgovornoj kompaniji, što pomaže naš zdravstveni sistem - kazao je direktor Kravić.

Kako je kazala menadžerica medicinskog tima kompanije Hemofarm Lejla Osmanović, tokom ovog izazovnog perioda, njihov primarni zadatak bio je osigurati uslove za nesmetanu proizvodnju i dovoljno lijekova za stanovništvo.

- Uspjeli smo u tome. Osim toga, željeli smo pomoći zajednici i zdravstvenim ustanovama. To smo kontinuirano i radili - kazala je.

Napomenula je da je ta kompanija osigurala ukupno 30 monitora za praćenje vitalnih funkcija, po 15 za oba bh. entiteta i da će svi biti isporučeni zdravstvenim ustanovama do kraja ove sedmice. Naglasila je da je to čin podrške prijateljstva pouzdanog partnera kakav je Hemofarm.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hemofarm - Podrška roditeljskim kućama u BiH

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti