Bosna i Hercegovina     | 10.02.2018. 16:54 |

Bože Radoš novi predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 10. veljače (FENA) - Za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a, podružnice Tomislavgrad, na izbornom Saboru te udruge, održane u subotu u Tomislavgradu, većinom glasova izabran je Bože Radoš.

Za dopredsjednika Udruge izabran je Ilija Madunić, dok su novi članovi Vijeća Udruge Miro Radoš, Ivan Vukadin, Ivan Jolić, Zdravko Mioč i Josip Papić.

Za članove Nadzornog odbora Udruge u novom mandatnom razdoblju izabrani su Ivan Baković, Ante Brajko i Petar Buljan, a u Sud časti imenovani su Tomislav Baković, Jure Crnac i Ivan Brigić.

Novoizabrani predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a podružnice Tomislavgrad Bože Radoš se u svom obraćanju zahvalio nazočnima na potpori, najavivši u svom četvorogodišnjem mandatu nekoliko smjernica u kojem pravcu bi trebala ići ova udruga.

-Zalagat ću se na izradi novog Pravilnika o odavanju počasti prilikom sahrana sudionika Domovinskog rata da se svaki dragovoljac i veteran mora sahraniti pod zastavom - kazao je novoizabrani predsjednik Udruge. 

Dodao je također kako će se založit za podizanje spomen obilježja na ratištima gdje su poginuli i stradali tomislavgradski branitelji.

Najavio je također angažiranost na primjeni i implementaciji Zakona o dopunskim pravima branitelja te zajednički rad sa ostalim udrugama na razini HBŽ-a  na izmjeni tog zakona sukladno današnjim potrebama braniteljske populacije.

Među buduće aktivnosti koje su spomenute na Saboru, Radoš se osvrnuo na pitanje pojednih braniteljskih Zadruga i uključivanje branitelja u njih, izradi monografije o brigadi "Kralj Tomislav", uređenju prostorija za potrebe rada udruge kao i spomen sobe za poginule branitelje, vođenje brige o podignutim spomen obilježjima, izgradnji centralnog spomen obilježja za poginule i nestale u Domovinskom ratu te poticanje mjerodavnih na uvođenje u školske programe teme vezane za Domovinski rat.

 

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu