Bosna i Hercegovina     | 10.02.2018. 16:54 |

Bože Radoš novi predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 10. veljače (FENA) - Za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a, podružnice Tomislavgrad, na izbornom Saboru te udruge, održane u subotu u Tomislavgradu, većinom glasova izabran je Bože Radoš.

Za dopredsjednika Udruge izabran je Ilija Madunić, dok su novi članovi Vijeća Udruge Miro Radoš, Ivan Vukadin, Ivan Jolić, Zdravko Mioč i Josip Papić.

Za članove Nadzornog odbora Udruge u novom mandatnom razdoblju izabrani su Ivan Baković, Ante Brajko i Petar Buljan, a u Sud časti imenovani su Tomislav Baković, Jure Crnac i Ivan Brigić.

Novoizabrani predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a podružnice Tomislavgrad Bože Radoš se u svom obraćanju zahvalio nazočnima na potpori, najavivši u svom četvorogodišnjem mandatu nekoliko smjernica u kojem pravcu bi trebala ići ova udruga.

-Zalagat ću se na izradi novog Pravilnika o odavanju počasti prilikom sahrana sudionika Domovinskog rata da se svaki dragovoljac i veteran mora sahraniti pod zastavom - kazao je novoizabrani predsjednik Udruge. 

Dodao je također kako će se založit za podizanje spomen obilježja na ratištima gdje su poginuli i stradali tomislavgradski branitelji.

Najavio je također angažiranost na primjeni i implementaciji Zakona o dopunskim pravima branitelja te zajednički rad sa ostalim udrugama na razini HBŽ-a  na izmjeni tog zakona sukladno današnjim potrebama braniteljske populacije.

Među buduće aktivnosti koje su spomenute na Saboru, Radoš se osvrnuo na pitanje pojednih braniteljskih Zadruga i uključivanje branitelja u njih, izradi monografije o brigadi "Kralj Tomislav", uređenju prostorija za potrebe rada udruge kao i spomen sobe za poginule branitelje, vođenje brige o podignutim spomen obilježjima, izgradnji centralnog spomen obilježja za poginule i nestale u Domovinskom ratu te poticanje mjerodavnih na uvođenje u školske programe teme vezane za Domovinski rat.

 

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo