Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 13:38 |

Vidović: Uspostavljeni video nadzor unaprijedio sigurnosnu situaciju

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 1. veljače (FENA) - Ministar unutarnjih poslova Srednjobosanske županije Feliks Vidović izjavio je danas kako je uspostava mrežnog video nadzora u općinama te županije, za koji je županijska Vlada izdvojila oko pola milijuna maraka, već dala određene rezultate te da je omogućila iskorak kada je riječ o sigurnosti.

- U svim općinama uspostavljen je video nadzor tzv. pametnim kamerama i to je prva faza projekt. Ove kamere posjeduju softverska rješenja koja mogu pratiti sve sigurnosno interesantne informacije, za svako vozilo koje prođe kroz kontrolnu točku... Zatim, u realnom vremenu, informacije preko mobilne aplikacije, dolaze do uređaja, odnosno tableta, koje su zadužile policijske ophodnje - kazao je Vidović novinarima u Travniku.

Kako je kazao, rezultati su već vidljivi, a jedan od njih je i nedavno razotkrivanje počinitelja pljačke trgovačkog centra u Bugojnu.

Vidović je istaknuo kako se u drugoj fazi projekta očekuje uključivanje lokalnih zajednica, koje će se izjasniti o potrebama, te financijskim mogućnostima, za podstavljanje video nadzora i na ostalim mjestima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Donji Vakuf i Kreševo dobivaju nove policijske zgrade

Nova godina u SBŽ: Inspekcije na teren, policija upozorava na alkohol (VIDEO)

Priopćenje za javnost ŽO HDZ BiH ŽSB

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu