Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 21.01.2018. 14:56 |

Reprezentativna selekcija za američku turneju okupila se u Zenici

FENA

ZENICA, 21. januara (FENA) - U Trening centru Nogometnog/fudbalskog centra u Zenici danas su se okupili kandidati za seniorsku nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa kojom će novi selektor Robert Prosinečki nastupiti na američkoj mini turneji, tokom koje će odigrati susrete s SAD i Meksikom. 

Nakon okupljanja selektor Robert Prosinečki se obratio javnosti i najavio program mini priprema prije nego sa stručnim štabom odabere igrače koji će putovati u Ameriku.

- Veseli me što imamo dvije jake utakmice u SAD-u i vidjećemo do polaska koliko su igrači spremni i ko može putovati u Ameriku. Selektor „U-21“ selekcije Vinko Marinović mi je mnogo pomogao oko tima, a imamo i tri dana za upoznavanje. Pokazaćemo igračima koji su naši zahtjevi prema njima, svi će imati šansu da se pokažu i nadam se da će biti tu kandidata za „A“ reprezentaciju i u budućnosti. U Trening kampu imamo sve što nam je potrebno da se pripremimo za predstojeće utakmice - kazao je Prosinečki.

Nogometaš Marijan Ćavar koji je ove zime iz Zrinjskog prešao u Eintracht iz Frankfurta presretan je što se prvi put našao na spisku „A“ reprezentativaca.

 - Nova godina nije mogla bolje početi za mene. Dobio sam poziv u reprezentaciju i potpisao ugovor sa Eintrachtom. Nastaviću i dalje da radim i nadam se da će biti još bolje. Na svakom treningu se maksimalno trudim i pokušaću na taj način da se nametnem selektoru. Pred nama su dvije dobre utakmice i vjerujem se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu - rekao je Ćavar.

Pored njega priliku da debitira u „A“ selekciji imaće i iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović koji je istakao da godine za igranje u reprezentaciji nisu bitne.

- Možeš igrati ili ne možeš. Čast i privilegija mi je što sam pozvan u reprezentaciju i nadam se da ću ovaj poziv opravdati. Moramo u ovim utakmicama pružiti sto posto svojih mogućnosti i pokazati da i u Premijer ligi BiH ima igrača na koje se može računati za „A“ tim - istakao je Ahmetović.

U naredna tri dana selektor Robert Prosinečki i stručni štab će analizirati mogućnosti pozvanih igrača za prvu reprezentativnu aktivnost u ovoj godini, a sutra će, ponedjeljak 22.januara, na pres-konferenciji saopćiti trenutno stanje u igračkom kadru, s obzirom da ima i nekoliko povrijeđenih igrača.  

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Održana prezentacija travničkog izdanja 'Travničke kronike'

Tvrtka Coral održala 'Gospodarsku prezentaciju BiH na tržištu EU' (VIDEO)

Poraz odbojkaša BiH na kraju Srebrne lige

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu