Svečano otvorena igrališta u Banovićima, Derventi i Cazinu | FENA


FENA.BIZ

Svečano otvorena igrališta u Banovićima, Derventi i Cazinu

Foto/Raiffeisen BANK

DONIRANJEM DJEČIJIH IGRALIŠTA I POSJETAMA MALIŠANA RAIFFEISEN BANKA OBILJEŽILA SVJETSKI DAN ŠTEDNJE 

Svečano otvorena igrališta u Banovićima, Derventi i Cazinu

Banka do sada donirala ukupno 27 igrališta
 

 „Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine nastavili sa našim projektom doniranja igrališta i uljepšali svakodnevne trenutke mališana u tri vrtića. Ukupna vrijednost igrališta premašuje 30.000 KM a sastavni dio istih je Rafa Žirafa, simbol dječije štednje. Naime, slijedeći našu strategiju održivosti, pored obavljanja redovnih poslovnih aktivnosti uvijek nastojimo dati i naš doprinos zajednici u kojoj poslujemo, te smo u skladu s tim i aktivnosti Banke povodom Svjetskog dana štednje prilagodili navedenom“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke. 

Raiffeisen banka od 2008. godine, u saradnji s Western Unionom, povodom Svjetskog dana štednje realizuje projekat doniranja dječijih igrališta. U okviru istog je do sada Bosna i Hercegovina obogaćena sa 27 igrališta koja su opremljena rekvizitima koji zadovoljavaju sve tehničke i druge standarde i koji su u potpunosti neškodljivi za okoliš. Tokom ove godine postavljena su i svečano otvorena igrališta u vrtićima ”Hasnija Omanović”, Cazin, “Trol”, Derventa, te „JU Dječije obdanište“ Banovići. Također, Banka će ovu praksu nastaviti i u 2018. godini. 

Već tradicionalno, povodom Svjetskog dana štednje Banka u Centrali i poslovnicama ugosti djecu iz vrtića i osnovnih škola širom naše zemlje. Ove godine Banku je posjetilo stotine mališana koji su se upoznali s radom Banke te su im prezentirani pojam i značaj štednje i uručeni prigodni pokloni. 

Dječija štednja „Rafa Žirafa“ omogućava roditeljima mališana i njihovim najbližima da do punoljetstva djeteta polažu novac na posebno kreiranu štednu knjižicu, u KM i EUR valuti. Posebna prednost ove štednje za budućnost je to da nije ograničen minimalni iznos oročenja, pri čemu je u toku oročenja dozvoljen neograničen broj uplata i isplata, uz obavezu ostavljanja minimalnog salda na računu.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 97 poslovnica pruža usluge za oko 450.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću:

Telefoni: 033 287 655; 033 287 426; e-mail: raiffeisen.komunikacije@raiffeisengroup.ba

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.