Servisne informacije     | 10.05.2024. 08:21 |

Lokalni pljuskovi registrovani u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne

FENA Saopćenje, Foto/ Hazim Aljović

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme. Pretežno sunčano je na sjeverozapadu Bosne. Lokalni pljuskovi su registrovani u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 2; Ivan Sedlo 9; Doboj, Prijedor i Sanski Most 11; Banja Luka, Sarajevo i Tuzla 12; Bihać, Bugojno, Srebrenica i Zenica 13; Gradačac i Zvornik 14; Bijeljina i Livno 15; Široki Brijeg 16; Neum i Trebinje 19; Mostar 20°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti djelomično vedro. Povremeni lokalni pljuskovi su najizgledniji u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Poslije podne rijetko na području Hercegovine može pasti slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

m:SAT  - televizija dostupna bilo gdje

Radionica Digitalne tehnike mjerenja u praksi u INTERA TP Mostar

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!