Bosna i Hercegovina     | 16.02.2023. 09:13 |

Sindikat doktora medicine i stomatologije KS - Izdvojeno 10.000 KM za pomoć narodu Turske i Sirije

FENA Saopćenje, Foto/ Twitter

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Upravni odbor Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo je 13. februara održao vanrednu sjednicu na kojoj su izdvojena novčana sredstva od 10.000 KM za pomoć narodu Turske i Sirije, koja su i usmjerena na račun za pomoć. 

- Sindikat doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo želi prije svega da izrazi žaljenje zbog razaranja i tragičnih gubitaka koji su zadesili Tursku i Siriju. Sindikat će u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti nastojati obezbijediti i druge vrste pomoći i na ovaj način iskazati solidarnost narodu u Republici Turskoj i Siriji - saopćeno je iz ovog Sindikata.

Za naredni period je planirano sazivanje vanredne Skupštine, kao najvišeg organa u djelovanju Sindikata, na kojoj bi se donijela odluka o uplati dodatnih novčanih sredstava za navedene zemlje pogođene zemljotresom.

Sindikat je u procesu ostvarivanja kontakta sa ambasadama Republike Turske i Sirije kako bi svoje resurse ovim državama stavio na raspolaganje, navodi se u saopćenju. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sindikat ljekara zabrinut zbog djelovanja Ljekarske komore KS

Sindikat doktora KS: Pomacima Ministarstva otvorena vrata za reformu zdravstva

Hočko: Ljekari nisu i neće biti u štrajku

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel