Bosna i Hercegovina     | 19.12.2019. 09:14 |

Sindikat doktora KS: Pomacima Ministarstva otvorena vrata za reformu zdravstva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. decembra (FENA) - Sindikat doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo smatra da je Ministarstvo zdravstva KS, predvođeno ministricom Amelom Sofić (Demokratska fronta) u proteklih godinu dana, učinilo značajne pomake u organizaciji zdravstva u KS, samim tim odškrinuta su vrata za reformu zdravstva.

- Na ovaj način će se poboljšati kvaliteta zdravstva, čime će zadovoljni biti i građani i zdravstveni radnici. Nakon mnogo godina pokrenuti su neki programi i osigurana su sredstva za veliki broj specijalizacija. Radi se na poboljšanju uslova rada, materijalnog statusa, na izradi normativa rada. Sve ovo i novo zapošljavanje mladih ljekara kao i iskusnih specijalista nadoknadit će veliki broj doktora koji napuštaju državu i smanjiti potrebu za odlazak u inostranstvo - navodi se.   

Naglašavaju da Sindikat doktora 'podržava sve aktivnosti ministarstva koje će zdravstvo učiniti kvalitetnijim, a mi ćemo uzeti učešće u svim pozitivnim procesima'.

- Najavljeni protesti su stvar politikanstva i više štete će učiniti nego koristi - navode iz Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Schmidt: Proslava 9. januara jasan propust u provedbi obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH

Lendo: Dodik je izvršio najozbiljniji napad na Dejtonski sporazum

Društvo novinara BiH - Osuda napada na aktiviste i novinare

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel