Svijet     | 10.12.2022. 20:39 |

Otmičar u Dresdenu podlegao povredama u policijskoj akciji

FENA Internet

BERLIN, 10. decembra (FENA) - Njemačke vlasti saopćile su da su okončale talačku situaciju u istočnom gradu Dresdenu koju je počinila osoba s psihičkim poteškoćama koja je djelovala samostalno.

Osumnjičeni za talačku krizu je 40-godišnjak koji je preminuo od povreda zadobijenih tokom policijske akcije oslobađanja dvojice talaca koji su bili neozlijeđeni, saopćila je policija.

- Ogorčen sam činom psihički zbunjenog pojedinca koji djeluje sam - rekao je ministar unutrašnjih poslova pokrajine Saske, u kojoj se nalazi Dresden, Armin Schuster.

Vijesti TAG24 ranije su prenijele izjavu policije da se vjeruje da je Nijemac ubio svoju 62-godišnju majku u stambenoj zgradi u četvrti Prohlis u Dresdenu te da je talačka situacija u trgovačkom centru povezana s ubistvom.

Policija je potvrdila da ponovno otvara centralni dio Dresdena iako će trgovački centar ostati zatvoren, javio je Reuters.

Incident se dogodio u trenutku kada je sigurnost u Njemačkoj došla u fokus nakon što su istražitelji ranije ove sedmice osujetili krajnje desničarsku zavjeru za svrgavanje njemačke vlade i postavljanje aristokrata za vođu nove države.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Okončana talačka kriza u Kneževu, počinitelj uhićen

Moguća talačka kriza u trgovačkom centru u Dresdenu

Talačka kriza u Bejrutu, štediše ne mogu prisupiti svojoj ušteđevini

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel