Svijet     | 10.12.2022. 13:06 |

Moguća talačka kriza u trgovačkom centru u Dresdenu

FENA Internet

BERLIN, 10. decembra (FENA) - Policija je u subotu evakuisala trgovački centar i okolna područja u gradu Dresdenu na istoku Njemačke zbog sumnje da je došlo do talačke situacije, navodi se u policijskom saopćenju.

- Policijska uprava Dresdena trenutno izvodi operaciju u centru Dresdena. Sumnja se na potencijalnu talačku krizu - navodi policija u saopćenju na svojoj web stranici.

Njemački dnevnik Bild objavio je da je naoružani muškarac ubio ženu, zatim upao u lokalnu radio stanicu i pucao prije nego što je pobjegao u tržni centar gdje je uzeo nekoliko talaca.

Na emiteri Radio Drezdena u trgovačkom centru Altmarkt-Galerie niko se nije javio na telefon nakon poziv ekipe Reutersa.

Radio Dresden je ranije na svojoj web stranici objavio da je naoružani muškarac ušao u poslovnu zgradu Amonhofa, gdje se nalazi radio stanica, oko 8.30 sati po lokalnom vremenu i da je pucao iz vatrenog oružja.

Policija nije potvrdila detalje koje su objavili Radio Dresden i Bild, ali je pozvala građane da izbjegavaju centar grada. Dodaje se da će poznati božićni sajam Striezelmarkt zasad ostati zatvoren.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Otmičar u Dresdenu podlegao povredama u policijskoj akciji

Počinje suđenje šestorici osumnjičenih za pljačku dragulja iz državnog muzeja u Dresdenu

Hiljade u Dresdenu formiralI ljudski lanac na 75- godišnjicu bombardovanja

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel