Magazin     | 21.05.2022. 14:44 |

Plesni festival u Mostaru okupio više od 1.700 plesača iz pet zemalja

FENA Tomislav Glamuzina, Foto: Emanuel Soca

MOSTAR, 21. svibnja (FENA) – Plesni festival ”Mo-stars Mediteran Open Dance 2022” okupio je u subotu u Mostaru više od 1.700 plesača iz 47 sportsko- plesnih klubova iz pet zemalja.

- Nalazimo se danas ovdje u Mostaru na 3. međunarodnom plesnom festivalu na kojem će natjecatelje ocjenjivati 12 sudaca iz SAD-a, Ukrajine, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore. Pleše 47 plesno- sportskih klubova iz 39 gradova, točnije 1.723 plesača s više od 2.300 plesnih koreografija koje su razvrstane na dvije bine - rekla je Nataša Jekić, plesna koreografkinja i menadžerica Plesnog studija "Mo-Stars”.

Jekić je nadodala će se moći vidjeti više od 50 plesnih stilova i disciplina, od nekadašnjih latino, zumbe i sambe do modernih plesova, streeta, breakdancea, hip-hopa i drugo.

Osvrnula se i na činjenicu kako neki osporavaju plesu sportsku vrijednost.

- Generalno, mi s područja bivše Jugoslavije "vodimo bitku” s tim je li ples sport. Naravno da jest, u Olimpijskom je komitetu od 1997. godine. Ples je multidisciplinarna aktivnost, umjetnost, terapija, hobi, a prvenstveno sport. Kroz jedan pokret iskazujete milijun riječi - naglašava plesna koreografkinja.

Jekić je navela kako je nezgodno reći tko je favorit na natjecanju koje ima "široku paletu" kategorija.

- Imamo divne plesne klubove poput "Sedmog vjetra” iz Splita, "Star" Suboticu, Bitol iz Makedonije. Svi su jednako dobri, a nijanse će odlučiti pobjednike - izjavila je Jekić.

Pozdrave i sreću u natjecanju plesačima je uime Grada Mostara poželio predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.

- Vi ste dio ove veličanstvene atmosfere 3. međunarodnog natjecanja. Nataša nas je sve pozitivno iznenadila s ovakvom manifestacijom u našem gradu.

U zadnje vrijeme mostarske ekipe imaju velike uspjehe u sportu, Zrinjski je uzeo prvenstvo, Velež kup, Mostar SG Staklorad je isto tu. Dozvolite da danas koja medalja ode i izvan Mostara, budite dobri domaćini - poručio je Marić.

Također, poručio je natjecateljima da se osjećaju lijepo u Mostaru i da dobre dojmove ponesu svojim domovima, a s njim se složio i ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Svjetski je dan plesa, plešite, budite pozitivni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu