Kultura     | 30.03.2022. 14:47 |

Zijah Sokolović u Podgorici i Herceg Novom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - U okviru ovogodišnjih susreta regionalnih pozorišta, "Ruta Grupa Triglav festival" koji se održava u Podgorici od 5. do 11. aprila, Zijah A. Sokolović će održati Masterclass za učesnike festivala o temi "Samo glumac dovodi pozorište u pitanje".

- Glumac i njegova umjetnost u pozorištu se nalazi između stvarnosti i istine. Pozorište i glumac neće promijeniti svijet, ali može pomoći i sebi i gledaocima da se bolje osjećaju u razumijevanju tog istog svijeta. Kako u vremenu kapitalizma i rasprodaje svega i svačega, pa i pozorišta i glumaca, zaustaviti glumački kanibalizam uživljavanja -kazao je Sokolović o Masterclassu koji će za učesnike festivala održati 7. aprila na Cetinju, a 8. aprila u Podgorici.

Sokolović je u Podgorici, na nedavno održanom međunarodnom VII Makado festivalu malih pozorišnih formi u organizaciji KIC "Budo Tomović" iz Podgorice, osvojio nagradu stručnog žirija festivala za najbolju predstavu - za predavanje, team building, radionicu "Lijevo desno glumac" te za istu predstavu nagradu za najboljeg glumca festivala. Nagrade su Sat kule rad akademskog slikara kipara Marka Petrovića.

Zijah A. Sokolović će 20. aprila sa predstavom "Lijevo desno glumac" nastupiti u Herceg Novom na HAPS festivalu, hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti.

 

 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Kamernom teatru 55 sutra se otvara regionalni festival teatara

Zijah Sokolović u četvrtak u Pozorištu mladih Sarajevo sa predstavom 'Lijevo desno glumac'

Monodramom 'CABAres CABArei' večeras počinju Šeste "'Ljetne večeri Studio Teatra - Zenica 2022'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu