Kultura     | 02.03.2022. 11:19 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Otvoren konkurs za VIVA film festival

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Direkcija Viva Film Festivala Internacionalnog festivala dokumentarnog i kratkog igranog filma koji će biti održan od 14. do 18. septembra u Sarajevu i devetnaest gradova BiH pozvala je autore da pošalju svoje filmove za učešće na Festivalu.

Viva Film Festival očekuje predstavnike 30-tak zemalja sa više od 70 filmova iz svih kategorija, prema propozicijama Festivala.

Svi filmovi koji budu selektovani u finalnu selekciju ulaze u takmičenje za vrijedne nagrade po četiri kategorije – Religija (filmovi koji tematikom promovišu specifičnosti religije, a u cilju zbližavanja, razumijevanja i međureligijske tolerancije), Ekologija (filmovi koji tematikom promovišu prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju podsticanja razvoja ekološke svijesti), Turizam (filmovi koji tematikom promovišu turističke potencijale država iz kojih dolaze) te Omladinski BiH (filmovi koje su proizveli omladinci iz bh. osnovnih i srednjih škola u sklopu Viva škole filma: od ideje do realizacije).

Rok za dostavu filmova i prijava je 15. maj ove godine, saopćio je pres tim VIVA Film Festivala.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dokumentarnim filmom 'To je Toma' otvoren 8. VIVA film festival

8. VIVA fillm festival otvara dokumetnarni film '’To je Toma'

Filmu 'SamosAmazonia' Grand prix 7. VIVA film festivala

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel