Bosna i Hercegovina     | 01.02.2022. 14:23 |

Snježne padavine na području BPK nisu uzrokovale probleme

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 1. februara (FENA) -Snježne padavine na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde nisu uzrokovale probleme. Regionalni I magistralni putevi su prohodni, a prema podacima Kantonalnog operativnog centra, nisu zabilježeni ni prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Šef kantonalnog operativnog centra Ramo Živojević ističe da je stanje zadovoljavajuće. Regionalni I magistralni putevi su prohodni, dok se lokalni čiste po prioritetima koje utvrđuju jedinice lokalne samouprave u saradnji sa mjesnim zajednicama.

- Nismo imali do sada dojava o nekim problemima. Očekivane za ovo doba godine,  snježne padavine na području kantona nisu donijele probleme u odvijanju saobraćaja. Regionalni putevi R-448 Podkozara-Goražde-Hrenovica i R-448-a Osanica-Ilovača-Prača su prohodni, zimske službe su na terenu i rade na čišćenju saobraćajnica. Zbog ugaženog snijega i poledice na pojedinim dijelovima cesta saobraća se otežano te se vozačima sugeriše opreznija vožnja  – kazao je Živojević.

Visina snijega u nižim predjelima iznosi oko 5 cm,  u višim oko 40 cm, a za sada  nije bilo ni problema u snabdijevanju električnom energijom.

- Vodostaji svih vodotokova na području BPK Goražde su stabilni za ovo doba godine  i nema opasnosti od poplava. Očekivati je blago povećanje, ali ne očekujemo nikakve opasnosti od izlijevanja. Također,  nije zabilježena pojava novih, niti aktiviranje postojećih klizišta na području BPK Goražde  – istakao je šef Kantonalnog operativnog centra.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Goražde obilježava dane herojskog otpora agresiji, prije 32 godine počeo opći napad na ovaj grad

Za projekte 35 neprofitnih organizacija, iz budžeta BPK 151.000 KM

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel